Velg mellom 177 mobiltelefoner

UDEs nye rammeavtale for kjøp av mobiltelefoner og utstyr byr på stort utvalg til en billig penge. Og det beste er: Din enhet kan også benytte den.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

Den nye avtalen er inngått mellom Utdanningsetaten og Apro Tele & Data, avtalen innebærer tilgang til hele leverandørens sortiment, altså 177 ulike telefoner per dags dato. Etter hvert som det kommer nye modeller på markedet, vil de bli lagt til avtalen.

– Vi vet at det er mange bydeler og etater som ikke har rammeavtale for kjøp av mobiltelefoner i dag, derfor tror vi denne avtalen vil ha interesse for mange, sier innkjøpsrådgiver Oddbjørg Furre Nergård i Konserninnkjøp.

oddbjorg_mobiltelefon_843
SE «MIN» IPHONE. Innkjøpsrådgiver Oddbjørg Furre Nergård i Konserninnkjøp poserer med fotografens telefon.

Sjekk prisene
UDE-avtalen gir din virksomhet anledning til å redusere innkjøpsbudsjettet. Selve telefonene selges til kostpris + et kronepåslag à 49 kroner.

– Ikke minst på utstyr og tilbehør er det penger å spare, hevder Nergård.

Forpliktelse nødvendig
Det mest spesielle med denne avtalen er kanskje at den er helt frivillig for andre kommunale virksomheter enn Utdanningsetaten om de ønsker å tilknytte seg avtalen. Betingelsene og utvalget kan studeres på Konserninnkjøps intranett. Liker man den, kan man hekte seg på.

– Etater og bydeler som ønsker å være med, må imidlertid utløse en opsjon på avtalen med samme virkningstid som UDE. Kontakt Konserninnkjøp for informasjon om hvordan man melder seg på, sier Nergård.

Ringeklar levering
– Er det noe annet viktig å nevne om avtalen?

– Det bør nevnes at den er utviklet av UDE til skoleverket. Såkalt MDM, eller mobilstyring, er ikke inkludert. Men telefonene leveres ferdig med SIM-kort, opplæring for skolene og full livssyklus-service er inkludert. I kombinasjon med kommunens avtale for telefoni og mobilt bredbånd tror jeg avtalen er interessant for svært mange utenfor UDE, sier Nergård.

Har du meninger om mobil? Er det noe du savner med den nye avtalen? Bruk kommentarfeltet og fortell folk hva du synes.