Topper laget innen lederutvikling

HR-konsern har hentet Anne Sanden og Cathrine S. Greve for å forsterke og videreutvikle tilbudet innen ledelses- og organisasjonsutvikling.

De to skal bidra med ledelsesutviklingstilbud som alle kan benytte: Ledergruppeutvikling, ledertrening, coaching og veiledning av ledere, medarbeidere og grupper, 10-FAKTOR, lokale virksomhetstilpassede utviklingsprosesser, og programmer rundt etikk og verdier.

cathsanden_greve-844

Kompetansehungrige ledere
Sanden og Greve begynte 1. februar, og er allerede i gang med ulike typer konsulentoppdrag: Program for individuell og relasjonell ledelse, spesialtilpassede ledelsesprogram for flere bydeler og etater, opplæringsturne om 10-FAKTOR, og ulike workshop og samhandlingsseminarer.

– Det merkes at Oslo kommunes virksomheter satse på lederutvikling, for det er en stor etterspørsel, sier seniorkonsulent Anne Sanden.

Kommunen er en spennende arbeidsplass
Hun kommer til UKE fra en tilsvarende stilling i AFF. Prosessutvikling, omstilling og ledelses- og organisasjonsutvikling er ordene som går igjen når hun snakker om CV-en sin, som inkluderer åtte år i politiet, og flere år som leder i bydeler og lederutviklingskonsulent i Oslo kommune.

– Jeg har lang erfaring med endringsrådgivning i offentlig forvaltning, ikke minst med kommunal sektor. Oslo kommune utgjør som sådan en spennende arbeidsplass, samtidig som mye av behovet er velkjent fra tidligere, sier Sanden.

Oslo-språk for ledelse
Cathrine S. Greve kommer til HRK fra Deloitte. Også hun har hovedsakelig jobbet med strategisk ledelsesutvikling, utvikling av effektive ledergrupper og utviklings- og endringsprosesser i organisasjoner.

– Jeg hører dere snakke og vi bruker ordet «lederutvikling» så mange ganger, det kan være fristende å spørre om det er noe gærnt med lederne i Oslo kommune?

– Nei, det har jeg absolutt ikke inntrykk av at det er. Det jeg tror vi har behov for, er å jobbe med strategisk ledelsesutvikling, og gjennom det utvikle et felles referansesett, atferd, holdninger og språk for god ledelse i Oslo kommune, sier Greve.

10-FAKTOR hjelper oss på veien
– Jeg vil nevne at vi med 10-FAKTOR har fått et ypperlig utgangspunkt for arbeid med ledelses- og organisasjonsutvikling, både i virksomhetene og i Oslo kommune som helhet. I oppdragene vi allerede har startet knytter vi arbeidet tett opp til språket og forståelsen herfra, sier Sanden.