Vi vil ha kompetansen din

Er du interessert i anskaffelser? Og har noenlunde greie på det du driver med? Da vil vi gjerne ha deg med en av våre referansegrupper.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

Referansegrupper (tidligere TAT) er en viktig del av alle anskaffelser av en viss størrelse. De opprettes for å sikre tverrfaglig forankring ved en anskaffelse, fra behovsdefinering til leverandørvalg.

tat_koi_843_article
«WE WANT YOU». Foran, fra venstre: Kjetil Østgård, Åse Bjørnstad (sittende), Ebbe Abildgaard Sørensen, Trond Håvard Søreng, Camilla Gundhus, Tale Nergård Rønne, Oddbjørg Furre og Kerstin Dybdal. Bak, fra venstre: Espen Skistad, avdelingsdirektør Gunnar Wedde og Willy Gunnar Ekstrøm.

For folk flest
Gruppemedlemmer trenger med andre ord ikke å være innkjøpere eller eksperter; de skal sikre faglig bredde og brukerorientering for innkjøperen ansvarlig for en anskaffelse.

Konserninnkjøp gjennomfører mange anskaffelser hvert år, blant annet bereder vi grunnen for kommunens samkjøpsavtaler. Dette er gjensidig forpliktende rammeavtaler på områder hvor alle kommunens virksomheter må benytte samme leverandør(er). I denne forbindelse trekker vi nytte av et stort antall av kommunens ansatte. Men vi trenger flere.

Lov å si nei
– Hva er det egentlig vi ber om, avdelingssjef Kjetil Østgård i Anskaffelser og samkjøp?

– At du avklarer med lederen din om du kan stille deg tilgjengelig for en dugnad for kommunen en gang i mellom, og gir oss beskjed. Å sitte i referansegruppe kan dreie seg om 20–30 timers innsats i løpet av et år, og jeg tør nevne at dette er noe folk synes er både hyggelig og interessant. Det er også frivillig om man ønsker å stille til en konkret gruppe, i denne omgang trenger vi bare en større liste å plukke fra, sier Østgård.

Kaffe og kaker
– Hvilken type anskaffelser dreier det seg om?

– Det er nær sagt hva som helst. Øverst på blokka vår akkurat nå står frukt og grønt, meieriprodukter, kaffe og andre typer mat- og drikkevarer. Vi skal bidra til å nå byregjeringens mål om 50 prosent økologiandel for kommunen, så her blir det store endringer og mye spennende jobb, sier Østgård.

«Alt av interesse»
Mat er imidlertid bare ett fagområde det skal samkjøpes på i tiden fremover. Kommunen trenger nytt sak- og arkivsystem, avtalen for arbeidstøy er til fornyelse, en reisebyråavtale er under arbeid, og alle eksisterende avtaler vil trenge et våkent blikk de neste årene.

– Med andre ord: Vi vil bare ha e-postadressen din. Og spre gjerne budskapet til kolleger innen IT, personal, barnehagelærere, trafikkonstabler og sykepleiere. Det viktigste er at du er engasjert og ønsker å bidra til å gjøre kommunen bedre, sier Østgård.

Her trenger vi referansegruppe:
•    Arbeidstøy
•    Frukt og grønt
•    Håndverkertjenester
•    Meieriprodukter
•    Reisebyrå
•    Sak-/arkivsystem (test av brukeropplevelse)

Interessert? Gi beskjed i kommentarfeltet under, eller send en e-post til anskaffelser@uke.oslo.kommune.no.

6 tanker om “Vi vil ha kompetansen din

 1. Lensley Baya

  Hei,

  Jeg er gjerne med I AK i den grad det lar seg gjennomføre.

  Når det gjelder TAT for IT-tekniske anskaffelser, har vi flere dyktige medarbeidere i avdelingen. Ta gjerne kontakt ved behov, så vurderer vi muligheten/tilgjengeligheten.

  1. Kjetil Østgård

   Hei,

   kjempefint at dere ønsker å bidra. Jeg noterer navnet ditt og tar kontakt når vi forbereder anskaffelser innenfor IT-området. En avtale blir ikke god uten innspill og deltakelse fra de som kjenner bruken best.

  1. Kjetil Østgård

   Hei,

   flott at du ønsker å bidra. Akkurat nå ligger begge disse områdene litt fram i tid, men vi noterer oss navnet ditt. Si gjerne fra hvis det også er andre områder der du kan bidra med brukerperspektivet.

 2. Jan Jørgen Børstad

  Jeg har tidligere jobbet med
  • Frukt og grønt
  • Håndverkertjenester
  • Reisebyrå
  og deltar gjerne i disse anskaffelsen, men også i UKEs øvrige anskaffelser

  Arbeidstøy
  • Frukt og grønt
  • Håndverkertjenester
  • Meieriprodukter
  • Reisebyrå
  • Sak-/arkivsystem (test av brukeropplevelse)

 3. Kjetil Østgård

  Hei,

  Fint at du også er interessert. Vi tar kontakt når det nærmer seg i de ulike anskaffelsene.

  mvh Kjetil Ø

Det er stengt for kommentarer.