Sammen for systemdriften

Etableringsprosjektet for kommunens avtale med vår nye leverandør Sopra Steria ligger godt an for driftsovertakelse 22. mars. – Parallelt planlegger vi transformasjonsprosjektene og nye forbedringer, sier Maria Therese Sanna.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

Les om systemdriftsavtalen her

– Dere er med andre ord i henhold til plan?

– Nesten bedre. Vi opplever et reelt partnerskap fra leverandøren. De er kvikke til å foreslå forbedringsløsninger og leser behovene våre svært godt. De har også inngått en rammeavtale med konsulentselskapet Keystep som kjenner Oslo kommunes applikasjonsportefølje, for nettopp å ha nok kompetanse i denne viktige perioden. Det er også god dialog med nøkkelressurser hos Evry for å sikre en sømløs overgang, sier prosjekt- og endringsleder Maria Therese Sanna.


BLIR STADIG FLERE. Benedicte Fjellanger, Linda Aurland, Aleksander Nordskogen og Sven-Olav Svendsen fra Sopra Steria flankerer prosjekt- og endringsleder Maria Therese Sanna (med stripeskjerf). I bakgrunnen forbereder kundeapparatet i KKO seg til en statusoppdatering fra prosjektet.

Mangt skal på plass
Mellom 50 og 70 medarbeidere på leverandørsiden jobber for øyeblikket med systemdriftsavtalen og den store milepælen for driftsovertakelsen den 22. mars. Hos oss i kommunen er tallet mellom 25 og 30; 12 av dem er dedikert til prosjektgruppa for etableringsprosjektet.

– Selv om det ser meget lovende ut akkurat nå, er det enormt mye som skal på plass innen overtakelsen. Men vi jobber hardt og engasjert for å nå fristen slik at Sopra Steria kan overta driften og den virkelig spennende reisen kan begynne, sier Sanna.

Mye å glede seg til
I første omgang skal kommunens medarbeidere ikke merke noe stort til overgangen, annet enn de som ennå ikke har fått Windows 10 og de som nå får erstattet BOKS med Kompass som service management-verktøy.

– Likevel ønsker vi at alle som mener å ha relevante innspill benytter anledningen til å kontakte oss underveis. Aktivt og effektivt samspill med linjen er viktig for oss, sier Sanna.

Som tidligere formidlet innebærer overgangen også utvidet åpningstid for servicesenteret, forbedret tjenesteovervåkning, pakkeløsning for responstids- og ytelsesmålinger, og tilgang til leverandørens automatiserings- og selvbetjeningsplattform.

– De virkelig spennende endringene kommer etter gjennomførte transformasjonsprosjekter, tre av dem er allerede i gang, hvor vi endrer hvordan kommunen utfører oppgaver, tilbyr bedre tjenester og jobber mer effektivt. Det ligger også informasjon om prosjektet på Kundeportalens prosjektsider som vil oppdateres jevnlig, sier Sanna.

Se også:
Driftsavtalen er inngått (20.12.2017)
Forhandlingens time er kommet (5.9.2017)
Rapport fra dNA-tilbudskonferansen (8.3.2017)
En mer relevant driftsmodell (13.2.2017)
dNA – det begynner å ligne et liv (28.11.2016)
Heftig markedsmøte om IKT-drift (15.9.2016)