Samkjøpsavtale for barnehagemøbler

Nå kan flesteparten av barnehagenes møbelbestillinger gjøres kjapt og billig hos én leverandør. – Grensen for minikonkurransekrav er 50 000 kroner, forteller avtaleansvarlig Åse Bjørnstad hos Konserninnkjøp.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

Avtalen trådte i kraft nå i sommer, og fastslår at småbestillinger av barnehagemøbler skal gjøres direkte hos leverandøren Uniqa, som totalt sett leverte det beste tilbudet i anbudskonkurransen og er prioritert leverandør.

– Det nye oppsettet, med én leverandør rangert på topp, er mer i tråd med Lov og forskrift om offentlige anskaffelser. Tallene viser også at et overveiende flertall av bydelene og barnehagenes bestillinger er av små volum. Dermed er det mer effektivt med en spissere og tydeligere avtale, sier Bjørnstad.


LÆRINGEN KAN BEGYNNE. Bydeler og barnehager har nå en solid avtale for bestilling av inne- og utemøbler og inventar til kommunens barnehagebarn. – Leverandørene er godt kjent, men avtalen har en litt annen innretning enn tidligere, forteller avtaleansvarlig Åse Bjørnstad.

Enkelt å bestille billig
Lekolar og Trigonor hadde det nest- og tredje beste tilbudet, og skal følgelig inkluderes i minikonkurranser for bestillinger med verdi over 50 000 inkludert mva. De skal også kontaktes i rangert rekkefølge i de tilfellene hvor Uniqa ikke kan levere.

– Tidligere avtaler hadde et høyere innslagspunkt for minikonkurranser, og ingen rangering. Resultatet var at leverandørene med det beste salgsapparatet fikk uforholdsmessig mye business. Den nye avtalen gjør det enklere for bestillere å gjøre småinnkjøp til barnehagene, hevder Bjørnstad.

Gode rabatter
Hun forteller at de nye leverandørene tilbyr svært gode rabatter, og kommunen har krevet at disse skal gjelde for alle «tilsvarende» produkter som de i utvalget, altså uavhengig av variasjoner i for eksempel farge og størrelse.

– Likevel skal man alltid være årvåken når man bestiller, minnner hun på.

Frokostmøte 5. september
Kommunens barnehager har allerede mottatt invitasjon til et inspirasjonsmøte tirsdag 5. september. Møtet finner sted i Strømsveien 102.

– Her gjennomgås prinsippene for den nye avtalen, og de tre leverandørene presenterer seg selv. De vil også bli utfordret til å fortelle om hvordan de ser for seg framtidens barnehager, sier Bjørnstad.

Ta gjerne kontakt
Er man i tvil om man har fått riktig pris eller lurer på noe annet i forbindelse med en bestilling, er det bare å kontakte avtaleansvarlig.

– Jeg synes bare det er hyggelig å kunne hjelpe. Dessuten er det nyttig å få vite hva folk sliter med og hvordan de bruker avtalene, slik at vi kan lage dem enda bedre i neste omgang, sier Bjørnstad.

(Alle hyperlenker i denne saken viser til UKEs intranett, og fungerer kun for deg som sitter på kommune-PC).