«Roam» og vær glad

UKE gikk i forhandlinger med Telenor etter beskjeden om at vi må betale for utenlandsk databruk. Fra 1. juli 2016 er det gratis.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

Eller gratis og gratis. Som medarbeider i Oslo kommune har hver av oss en datapakke knyttet til abonnementet, størrelsen er basert på tidligere databruk.

– De geografiske grensene for datapakken er utvidet. Fra 1. juli 2016 skilles det ikke lenger på databruk i Norge og databruk i EU/EØS. Dermed kan vi bruke telefonen som vi ønsker i ferien, noe virksomhetene trolig vil spare ganske store summer på, sier innkjøpsrådgiver Trond Håvard Søreng i UKE.

trondhavardsoreng_telenor_842
SURFIN’ USA. (Eller hvert fall EU). Innkjøpsrådgiver Trond Håvard Søreng i UKE tester 4G-nettet etter nyheten om at databruk er inkludert i kommunens pris – enten du er på jobb eller i ferie.

Leva i Europa
Det er knapt mer enn en måned siden at Telenor helte kaldt vann i ferieplanene til mang en Oslo kommune-medarbeider, da selskapet fortalte at fri roaming, altså kostnadsfri datanedlastning i utlandet, ikke gjaldt for oss.

– Som stor og relativt trofast kunde blir vi heldigvis lyttet til når vi vil ha noe. Utviklingen i telemarkedet har lenge gått mot lavere priser og mer inkludert, også i utlandet. Derfor er vi tilfreds med å få EU og EØS inkludert i hjemmeområdet vårt. For det riktig store utland gjelder egne priser, sier Søreng.

Billige datapakker (men velg den rette)
Kvaliteten på den nye avtalen understrekes av kontrasten mellom prisen på våre egne datapakker og Telenor Frihet, som er markedstilbudet for datapakker inkludert nedlastning i EU/EØS. Sistnevnte strekker seg fra 249,- til 799,- i måneden, avhengig av datamengde.

– Vi har fått en god avtale, men det er likevel grunn til å sjekke hvilken datapakke den enkelte medarbeider har. Mange steder tilbys trådløse nettverk, og det er ikke sikkert alle trenger så stor datapakke. Har man hatt én måned med høy aktivitet, så vipper leverandøren deg opp til neste nivå. Dermed er det lett å havne på en større pakke enn det man strengt tatt trenger, sier Søreng.