Priskutt på kontorrekvisita

Samkjøpsavtalen med selskapet Maske AS innebærer nesten 40 prosent prisreduksjon. – Vi gleder oss til å vise produktene våre på UKE-dagene, sier Ole Jørgen Ringsby og Erik Sæthre Nilsen.

Påmelding

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

Innen anskaffelsesfeltet, og spesielt når det blir snakk om samkjøpsavtaler, er det få ting som engasjerer like mye som kontorrekvisita.

– Det kan virke rart at folk har så lidenskapelig forhold til innkjøp av penner og postit-lapper, men dette er nå ting de fleste av oss bruker mye av – hele tiden. Dermed utvikler man gjerne en mening om det. Og et forhold til leverandøren og merkenavnene, forteller innkjøpsrådgiver Camilla Gundhus i UKE.

rekvisitaavtale_maske_725
FLERE SAMMEN. Oslo kommune har fått med 14 andre offentlige virksomheter på den nye samkjøpsavtalen for kontorrekvisita. Camilla Gundhus i Konserninnkjøp og Ole Jørgen Ringsby og Erik Sæthre Nilsen fra leverandøren Maske AS er fornøyde med det.

Bra ting til god pris
Gundhus har fagansvaret for samkjøpsavtalen på kontorrekvisita, som altså forsyner alle kommunens virksomheter med alt fra splittbinders til flyttekasser.

– Jeg er veldig tilfreds med den nye avtalen. Ikke bare har vi fått gode priser, men vi har også tilgang til en produktportefølje av meget god kvalitet, sier Gundhus.

Nabokommuner hektet seg på
Som jo virker tilforlatelig. De fleste av oss har en peiling på at det er ulik kvalitet på for eksempel kulepenner. Men hvordan kan det måles og sammenlignes? Hvordan kan en innkjøper være sikker på at en leverandør ikke dankes ut av en konkurrent med litt lavere pris og mye dårligere produkter?

– Noen faktorer er jo objektive. Material, effekt, størrelse og så videre. For øvrig så tester vi. Heftegrad på en konvolutt, lukten fra en korrekturlakk, støvet fra et krittstykke. Dette er blant årsakene til at vi har fått med 14 andre offentlige virksomheter på avtalen; det er en ressurskrevende prosess, sier Gundhus.

Klimagevinst
Ikke minst er det til dels stor forskjell på hvilke produkter som er viktige for ulike virksomheter, så man må ha høy produktkvalitet og lav pris i alle ledd.

– Det er gledelig å slå fast at vår nye leverandør også gir «valuta» på miljøsiden, noe som var en viktig del av tildelingskriteriene. De er en miljøfyrtårnbedrift, benytter svanemerket papir og for øvrig høy andel av miljømerkede produkter, sier Gundhus.

Rekvisita-stand på UKE-dagene
Les om utvalget, prisene og avtalen for øvrig på intranettsiden for samkjøpsavtaler. Du kan også gjøre deg kjent med den nye leverandøren og de nye produktene i møterom Svovelstikka på UKE-dagene 25. november.