Presenterer ny reisebyråavtale

Mandag 17. oktober kommer Oslo kommunes nye reisebyrå Berg-Hansen til Strømsveien 102 for å presentere bestillingstjenesten Webgate og de nye rutinene for jobbreiser og seminar.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

Den nye avtalen er en rammeavtale for kommunens virksomheter, altså ikke en obligatorisk samkjøpsavtale. For øyeblikket er 25 virksomheter tilknyttet. Avtaleansvarlig Espen Skistad håper det blir enda flere.

– Noen synes opprinnelig det var rart at Oslo kommune skulle inngå en reisebyråavtale, ettersom mange av oss ikke beveger seg så mye utenfor kommunegrensen i forbindelse med jobben, men faktisk kjøper vi reisebyråtjenester for over 30 millioner kroner årlig, sier Skistad.

espen_skistad_reisebyra_844
VERDEN ETT KLIKK UNNA. – I hvert fall blir det lettere å finne og bestille sted til neste avdelingssamling, sier innkjøpsrådgiver Espen Skistad i Konserninnkjøp.

Effektiviserer reisebestillingen
Mer enn 40 ulike byråer benyttes, som genererer over 4000 individuelle fakturaer. Når det gjelder overnattingstjenester er summene enda høyere, og antallet bestillere er firesifret.

– Hensikten med denne fellesavtalen er først og fremst effektivisering. Alle reisetjenester, hotell, fly, leiebil og tog, kan fra 10. oktober gjøres fra ett sted. Dermed spares en masse tid på å finne leverandører og lete etter rimeligste pris. Berg-Hansen overvåker prisene helt frem til reisetidspunktet for å finne de billigste billettene, dermed automatiseres også prisjakten, sier Skistad.

Samler all reiseinformasjon
Også bestilling av møterom, konferanser og gruppereiser kan gjøres via Webgate, og de spente ekskursjonistene kan følge bestillingene sine underveis via Berg-Hansens mobil-app. Kundeservice er tilgjengelig 24/7 på telefon 08050.

– En annen viktig fordel ved å samle alle reiser i én tjeneste, er sikkerhet. Kommunen har ansvar for og forsikrer rundt 50 000 medarbeidere. Dersom det skulle skje en ulykke, vil reisebyrået kunne levere status på hvem av disse som er ute og reiser og hvor de befinner seg. Vi vil også få bedre tilgang på statistikk og rapporter, noe som er viktige hjelpemidler for ledere som ønsker å forstå og endre organisasjonens reisevaner, sier Skistad.

Plass til flere
Frokostmøtet finner sted i møterom Grønvoll i Strømsveien 102 17. oktober. Varighet 8.30–11. Påmeldingsfrist er onsdag 12. oktober eller så lenge det er ledige plasser.

Meld deg på her

Se også:
Rammeavtale på reisebyråtjenester (19.4.2016)