Oslo kommune er «Årets klatrer»

Kommunen fikk denne utmerkelsen innen to kategorier på årets Universum Awards, etter å ha klatret hele 20 plasser innen økonomi og 21 plasser innen teknologi.

Det ble 36. plass på kåringen over landets økonomistudenters drømmearbeidsgiver. Blant ingeniør-/teknologistudentene holdt det til 24. plass for landets største kommune.

– Mange av kommunens virksomheter arbeider strategisk og målrettet for å skape attraktive og utfordrende arbeidsplasser. Dette er gledelig, og viktig i kampen om nødvendig kompetanse og arbeidskraft for kommunen, sier avdelingsdirektør Birgit Aakre i HR-konsern.

Flere årsaker
I tillegg til den lokale innsatsen, markedsfører UKE kommunens arbeidsmarked gjennom deltakelse på karrieredager ved ulike utdanningsinstitusjoner i landet.

– Så skal det sies at resultatene fra undersøkelsen trolig også er et resultat av utviklingen i arbeidsmarkedet i tillegg til vår egen profilering og omdømmearbeid, sier Aakre.

ordsky_universum_teknologi_892
SA NOEN TRYGG? Norske økonomistudenter tør sies å ha et godt etablert bilde av Oslo kommune som arbeidsgiver.

Vil bli bedre
DNB, PwC og EY snappet topplasseringene i økonomisegmentet, mens Statoil, Kongsberg Gruppen og SINTEF står øverst på drømmelisten for teknostudentene. Oslo kommune, som lå på henholdsvis 62. og 64. plass så sent som i 2012, beveger seg altså i én retning, og ligger øverst blant norske fylker og kommuner.

– Det er godt med en bekreftelse på at vi gjør riktige ting, både ute i virksomhetene og overfor omverdenen. Så håper jeg vi har gjort det klart overfor alle at vi er takknemlige for innspill for hvordan vi kan utvikle kommunens omdømme og arbeidsplasser enda bedre, sier Aakre.
ordsky_universum_teknologi_892GRØNT OG TRYGT. Ingeniørstudentene tar ingen sjanser og «stemmer» Oslo kommune rett inn på en 24. plass blant landets mest attraktive arbeidsplasser.

Om Universum
Universum er en internasjonal virksomhet som tilbyr karriereundersøkelser, strategisk rådgivning og kommunikasjonsløsninger innen merkevarebygging. Selskapet kartlegger årlig over 1 000 000 studenter og 600 000 yrkesaktives karrieremål og preferanser verden over.

I år har 15 643 studenter stemt fram sin drømmearbeidsgiver i den norske karriereundersøkelsen Universum Awards.