Oppgraderer Exchange

Kommunens sentrale e-postløsning oppgraderes fra 2007- til 2013-versjon. – Støttet og mer robust versjon. Og en liten godbit til deg som jobber hjemmefra, sier teamleder Tor Arild Sunnevåg i Teknologi og forvaltning.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

Som de opplyste av oss vil vite: Exchange er Oslo kommunes e-postserver. Alt vi mailer til og fra hverandre, og resten av verden, behandles her. Så tenker noen av oss kanskje at e-post er lik Outlook. Dette er klientprogramvaren; Office-applikasjonen vi «taster på» for tilgang til postvesenet.

– Office oppgraderes ikke i denne omgang, kun selve e-postserveren. Som ikke er bare-bare, e-post er blant kommunens største, mest brukte og viktigste arbeidsverktøy, sier teamleder Tor Arild Sunnevåg i Teknologi og forvaltning.

torarild_sunnevag_exchange_feb2016_844
ENDELIG WEB ACCESS. – Med Exchange 2013 får alle medarbeidere bedre anledning til å jobbe hjemmefra, forteller teamleder Tor Arild Sunnevåg i Teknologi og forvaltning.

Ferdig første halvår
Selve oppgraderingen vil gjøres i puljer på fire og fire virksomheter. 500 brukere piloterte i mars, deretter startet jobben som etter planen skal være ferdigstilt i løpet av sommeren.

– Dette vil gjøres utelukkende i helgene, og når det er din virksomhets tur vil e-post være utilgjengelig i noen timer den helgen. Men vi venter ingen problemer i forbindelse med oppgraderingen, sier Sunnevåg.

ITAS-avhengigheter
At selve oppgraderingen ikke kan gjøres allerede i dag har å gjøre med det enorme omfanget av systemer som «beiter» på Exchange-informasjon.

– Sammen med vår leverandør Knowit oppdaterer vi først de over hundre grensesnittene kommunens applikasjoner har mot Exchange. Så når vi trykker på knappen, har vi en driftssikker, oppdatert og fullt kompatibel informasjonsserver i kjernen av virksomhetenes kommunikasjon, sier Sunnevåg.

Bedre e-post hjemme
– Hva med godbiten?

– En mer moderne server gir nye muligheter. For de som bruker kommunens fjernarbeidsløsning gir Exchange 2013 tilgang til Outlook Web Access. Det betyr hurtigere tilgang til e-post hjemmefra og et grensesnitt som ligner det du har fra kontoret, sier Sunnevåg.

Konkret informasjon om tidspunkt for din enhets overgang til Exchange 2013 kan du se på Driftsmeldinger.