Kompass erstatter BOKS

22. mars utskiftes BOKS som verktøy for bestilling, feilmelding og saksbehandling på IT-området. – Du vil finne Kompass under Windows-tasten, lover Nils Olav Sørgård og Anne Øksendal.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

Påmelding Kompass-introduksjon 14. mars

Overgangen til det HP-produserte Kompass (hvis navn i IT-butikkene er Service Anywhere) innebærer et nytt grensesnitt inn til UKE for IT-saksbehandling.

Service hvor som helst
Med Kompass har du tilgang til brukerstøtte hvorfra som helst. Fra jobb-PC fungerer single sign on, slik at verktøyet er hurtig tilgjengelig når du trenger veiledning. Brukervennligheten er testet og godkjent.

– Lokal brukerstøtte ordnes fortsatt lokalt, men spørsmål om telefoni, nettverk, applikasjonstjenester og ikke-lokale feil meldes via Kompass, forteller systemansvarlig Nils Olav Sørgård i UKEs servicesenter.


TIL TJENESTE. Nils Olav Sørgård og Anne Øksendal i Kunde og kommunikasjon gleder seg til å vise frem UKEs nye servicehåndteringsverktøy.

Flere godt i gang
Noen virksomheter har imidlertid tatt i bruk Kompass til lokal service management, nærmere bestemt UKE, Velferdsetaten og Bydel Grorud. Helseetaten, Bydel Nordstrand og Barne- og familieetaten er andre virksomheter som er godt i gang med etableringen.

– Brukergrensesnittet er tilgangsstyrt. Dersom din virksomhet ikke bruker verktøyet lokalt, vises bare UKEs tjenester. Er dere interessert i å ta det i bruk, kan dere ta kontakt med oss i Kundeteamet, sier Anne Øksendal.

Introduksjon 14. mars
De to håper brukere opplever overgangen 22. mars som grei, men kommer til å stille med ekstra bemanning i dagene etter lansering. Overgangsdatoen er den samme som for overføring til ny IT-driftsleverandør.

– Vi kommer til å publisere noen introduksjonsvideoer på forsiden, slik at brukerne kommer lettere i gang. IKT-hovedkontaktene i virksomhetene er hjertelig velkommen til en gjennomgang av det nye verktøyet onsdag 14. mars kl. 14–15.30, sier Sørgård.

– Vi vil se på hvordan verktøyet skal benyttes, med premiere på instruksjonsvideoene. Det er plass til tre deltakere fra hver virksomhet, de som ønsker bistand utover dette bes ta kontakt med oss UKE, sier Øksendal.

Se også:
Sammen for systemdriften (29.1.2018)
Nytt service management-verktøy (5.12.2016)
Kundebehandling utenfor boksen (18.1.2016)
System i oversikten (1.11.2016)