Kler opp kommunen

Kommunens nye samkjøpsavtale kommer som bestilt for medarbeidere som trenger mer enn skjorte og jakke for å kle seg på jobb. – Vi tilbyr teknisk arbeidtøy, sko, varmeklær og generelt verneutstyr av ypperste kvalitet, sier Helle Paulsen og Zyhrije Januzi.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

Bestill dine neste vernesko her

Den nye avtalen ble signert 21. november, og brukere av arbeidstøy kan igjen glede seg over å ha en god avtale å handle på, etter at kommunen har stått uten fellesavtale på dette viktige området.

GODE GREIER. Arbeidsklær, synlighetstøy, uniformer, sko og verneutstyr fra Bekken & Strøm vil holde kommunens utemedarbeidere trygge og komfortable gjennom alle årstider.

Vant på kvalitet
Dokumentene på samkjøpssiden forteller om godt vareutvalg og lave priser, med utgangspunkt i innkjøpspris og et beskjedent påslag. Likevel var det primært kvalitet som differensierte valgt leverandør fra konkurrentene i prosessen med å få på plass ny klesavtale.

– Våre folk trenger klær og utstyr av høyeste standard, så det er tilfredsstillende å kunne tilby noe som etter alle objektive kriterier og ifølge en samstemt testgruppe er best, sier innkjøper Helle Paulsen i Konsernservice.

Digital og fysisk butikk
Brukere bestiller enkelt over nett. De som ønsker kan også plukke fra hylle i leverandørens fysiske butikk på Ulven, der det også tilbys visning, prøving og fotscanning for presis tilpasning av skotøy.

– Så vet vi at klær og tekstiler er en global bransje hvor produksjonsforhold og arbeidstakerrettigheter ikke alltid er i henhold til norsk standard. Derfor har vi krevd at leverandøren implementerer sosial dialog med systemstøtte på fabrikkene sine. Dette har vi store forventninger til, og det føles OK å vite at vi kan bidra til å endre verden i små skritt ved hjelp av avtalene våre, sier avtaleforvalter Zyhrije Januzi.

Avtalen følger Oslomodellen med hensyn til etiske krav og fast ansatte, levering gjøres med energieffektiv kjøring, all emballasje returneres kostnadsfritt. Felles innkjøpskontor (Frogn, Nesodden, Ås og Vestby), samt Ski og Oppegård er samarbeidende kommuner på avtalen.

Samkjøpsavtale for arbeidsklær, sko og verneutstyr