Kantina tar Fairtrade-utfordringen

Denne uken er det World Fairtrade Challenge, og du kan nyte produkter med etisk forsvarlige handelsvilkår i Strømsveien 102-kantina.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

Les om World Fairtrade Challenge her

I dag kan du nyte gratis rettferdig kaffe i Strømsveien 102. I morgen serveres rettferdig te.

– Onsdag smeller vi til med Fairtrade iskaffe, men den må vi ta litt betalt for, smiler kantineleder Bjørnar Myrén.


EPLESLANG. Mira Muheddin, kantineleder Bjørnar Myrén og Darius Grischenko tøyser med et økologisk eple til ære for fotografen. 

Øko-møtemat i kjømda
Han innrømmer at kantinen ikke har klart å skreddersy en hel ukesmeny bestående av rettferdig handel-produkter. Alle måltidene er imidlertid forsøkt gitt en «schwung» av etikk og anstendighet som den internasjonale matvarehandelen ellers ikke domineres av.

– Med hensyn til klima og miljø har vi mer eller mindre innført kjøttfri mandag, og jobber kontinuerlig med å utvide andelen økologisk mat på menyen. Tilsvarende vil vi snart kunne tilby økologisk møtemat, forteller Myrén.

Mektig forbrukermakt
– Hva er betingelsene?

– Det er rett og slett folks betalingsvilje. Vi ønsker gjerne å ha en grønn og etisk profil på alt vi serverer, men det er ikke alltid like lett å skape etterspørsel. Så vi prøver oss frem, smiler kantinelederen.

Benytt gjerne anledningen til å velge ekstra grønt og å lete opp rettferdige produkter denne uken. (Og hva med Fairtrade-merket drikke til fredagens lotteri?)

Brev til kommunens virksomheter om World Fairtrade Challenge