Jurist til innkjøperteamet

Magdalena Szubarga er ansatt som innkjøper i Konserninnkjøp. – Jeg smiler så mye at jeg husker moren min ble kalt inn til bekymringssamtale på skolen, sier den blide nykomlingen.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

Null kroner i premie til den som skjønner at Szubarga ikke er norsk. Og hun er altså polsk. Fra universitetsbyen Lublin, sørøst i landet. Flyttet til Norge da legemannen fikk et stipendiat ved Rikshospitalet i 2002. Var en periode lillehamring, bor nå på Makrellbekken.

– Jeg var utdannet jurist og jobbet som advokatfullmektig i Polen da vi flyttet til Norge. Siden har jeg tatt en master i information and communication technology law ved Universitetet i Oslo. Jeg jobbet som jurist ved Direktoratet for nødkommunikasjon før jeg startet her i UKE, forteller Szubarga.


GRUPPEBILDE. Konserninnkjøps IT-innkjøper plages av kollegaene (Ebbe Abildgaard Sørensen, Mariann Karlstad, Trond Håvard Søreng) under fotografering.

 

Teknologi/jus
Og det er teknologi det går i når hun blir bedt om å fortelle om faget sitt. Teknologi og jus og jus og teknologi. Grensen mellom teknologi og jus og jussen rundt teknologi, grenseflatene mellom de to, GDPR, anskaffer og IT; og anskaffelser.

– Om jeg er en fagnerd? Nææ …

Kultur-/flykræsj
Szubarga er imidlertid tydeligere på spørsmålet om hvorvidt hun er «norsk».

– Jeg har begynt å spise makrell i tomat, det må vel være det endelige beviset. [Latter].

Og med mann, en bichon havanais og tre barn, med et spekter av interesser, det er fotball og seiling og tennis og mer, blir det relativt fulle dager etter jobb. Netflix står ikke på programmet.

– Jeg ser veldig lite på TV. Jeg liker å gjøre ting. Jeg står en del på ski, bruke min nye elsykkel. Glede meg til den neste reisen, vi reiser masse. Jeg liker å treffe folk.

Siste utenlandstur gikk til Bulgaria. Favorittreisemålet oppgis som Hawaii. Som med forholdet mellom jus og tekno og Polen og Norge, er det overgangen, grensesnittet, Szubarga snakker mest om.

– Jeg er veldig åpen. Jeg liker å le.

Nytt landskap
I Konserninnkjøp er det imidlertid verken åpenhet eller latter det skal dreie seg om, men altså konkurransegjennomføring i forbindelse med anskaffelser.

– Jeg har jobbet her bare en knapp uke, så jeg vet ikke nøyaktig hva jobben vil innebære. Spør meg om en uke, ler hun.