Ikke bare å roame

Nei, utenlandsk databruk er ikke gratis med Oslo kommunes Telenor-avtale. Men de har redusert prisene, både på sms, tale og data.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

De gikk ganske så knallhardt ut en stund, Telenor. Annonser i dagspressen som lokket med det som på «nynorsk» kalles fri roaming (kostnadsfri datanedlastning i utlandet) fikk imidlertid raskt en justert betydning, da det viste seg at tilbudet kun gjaldt for nytegninger av selskapets abonnement Telenor Frihet.

trond-havard-soreng-telenor-840
INGEN RØDE TALL. Innkjøpsrådgiver Trond Håvard Søreng deler gjerne «mappa si» via Mitt Telenor-appen.

Pass på innstillingene
Oslo kommune, som for tiden har telefoni levert av Telenor, har ikke dette abonnementet. Så i den grad vi reiser utenlands i jobben, må vi fortsatt passe på bruken.

– Vil man unngå trekk i lønn er rådet til oss Oslo kommune-medarbeidere med andre ord fortsatt å slå av knappen for utenlandsk databruk, sier innkjøpsrådgiver Trond Håvard Søreng i UKE.

Trinnvis prismodell
Han er ansvarlig for kommunens samkjøpsavtale for fast- og mobiltelefoni (intranett). Avtalen følger en trinnvis prismodell for datanedlastning, i tillegg til faste oppstartpriser for SMS og samtale.

– Detaljert prisinformasjon for de ulike tjenestene står på intranettsiden, poenget i denne sammenheng er at det fortsatt ikke er gratis å ringe eller bruke data, verken i Norge eller i utlandet. Og ettersom de fleste av oss gjør mesteparten av jobben innen Norges grenser bør roaming-kostnadene uansett være beskjedne, sier Søreng.

Penger å spare
Han gir to råd for å øke kostnadskontrollen for mobiltelefoni: De av oss som ønsker å følge med på eget forbruk kan laste ned Mitt Telenor-appen. Superbrukere i virksomhetene kan avstemme individuelt forbruk mot hvilket abonnement den enkelte har, for å unngå at virksomheten betaler for mye.

– Den enkeltes abonnement beregnes i utgangspunktet fra forrige måneds dataforbruk, men det kan være verdt å ta en gjennomgang innimellom. Har man hatt én måned med høy aktivitet, så vipper leverandøren deg opp til neste nivå. Dermed er det lett å havne på en større pakke enn det man strengt tatt trenger, sier Søreng.

Spørsmål om telefoni? Eller kommentarer til det hele? Bruk feltet under og la din stemme bli hørt.

2 tanker om “Ikke bare å roame

 1. Morten Stigen

  Godt at det blir informert om dette. Jeg håndterer abonementene vi har på en av VG skolene i Oslo og har fått flere henvendelser rundt dette og kunne ikke gi gode svar. Mange ansatte uttrykker misfornøydhet rundt prisene. Utviklingen med mye samtaler/SMS/MMS/data inkludert har gjort kommunes priser til å bli gammeldagse og utdaterte.

  1. Trond Håvard Søreng

   Takk for tilbakemeldingen. Det har nok vært en utvikling i telefonimarkedet og måten vi bruker slike tjenester siden telefoniavtalen ble inngått for to år siden, slik du påpeker.

   Jeg har fått henvendelser angående pakker med inkludert bruk også for samtaler og meldinger, men i vår nåværende avtale er dette ikke innebygd. Det fører til høye regninger for enkelte som ringer mye. Imidlertid betaler vi heller ikke for mer enn vi bruker av meldinger og samtaler, slik tilfellet ofte er da man har inkluderte minutter og meldinger. Datapakker har vi, og vår største pakke med 35 GB data i måneden for kr 120,- mener jeg gir mye for pengene.

   Ved neste fornyelse av telefoniavtalen vil vi igjen forsøke å finne det innholdet som treffer brukerne best, og som er mest økonomisk fordelaktig.

Det er stengt for kommentarer.