HR-systemet oppgraderes

Følg med nå, alle som har lyst på en enklere og mer intuitiv føring av reise-, utleggs- og kredittkortoppgjør.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

Informasjonsmøte om reise- og utleggsmodulen tirsdag 3. desember

Du kommer hjem fra seminar, veska full av kvitteringer og huet fullt av glemte minner fra forrige gang det ble gitt innføring i hvordan dette nå var og er.

«Klikk spørring, arbeidsflyt, spørsmålstegn, binders, eksport, hjertesymbol, og så lagre som utkast?» Nei …

– Det som kommer nå er en helt ny reise- og utleggsmodul. Vi har jobbet sammen med leverandøren og en brukergruppe fra kommunens virksomheter for å finne et grensesnitt som er forståelig og ser bra ut. Samtidig har vi oppdatert tekstene til å fungere bedre til brukernes behov, sier HR-systemets tjenesteforvalter Snezana Rabasovic.

TESTING-TESTING. Lars-Christian Andersen og Snezana Rabasovic ser lyst på vinterens oppgradering av HR-systemet. I testmodus sitter (f.v.) Janne Hals, Arne Storheim og Hildegunn Røvik fra UDE; Bente Fløitmoen Larsen og Anita Dyrli fra Bydel Stovner, Jan-Haakon Schultze fra UKE og Unni Vindvik fra UDE; bakerst Mona Selvik fra UKE og Pierre Minutella fra Evry.

Tydelige valg
Hva betyr så dette i praksis? Vel, logikken på siden er gjort om, slik at du fra første øyeblikk velger om registreringen gjelder utlegg, reise, kredittkort – eller flere av gangen. Dermed blir valgene du bes om å gjøre mer logiske, med tydelige alternativer og klart språk. Og alle problemer med opplasting av vedlegg kan vi endelig legge bak oss.

– Det er også gjort en innsats for at det skal bli enklere å finne igjen tidligere registrerte bilag og påbegynte registreringer. Slikt skal du slippe å søke etter. Det er også tydeliggjort hva som kreves av deg som bruker, og om hvorvidt du har fullført og innsendt en registrering, sier løsningsekspert Lars-Christian Andersen.

Kom på informasjonsmøte
Den nye reise- og utleggsmodulen er tilgjengelig fra og med mandag 9. desember. Tilgang til den gamle modulen fjernes torsdag 5. desember kl. 16, og det vil ikke være mulig å registrere utlegg eller reiser i denne perioden.

– Resten av HR-systemet er imidlertid uberørt av dette arbeidet og tilgjengelig som vanlig, forsikrer Rabasovic.

Og mens testerne tester, og vi andre gleder oss til en mer smertefri behandling av reiseregninger, kan vi se frem til et informasjonsmøte om den nye modulen tirsdag 3. desember i Grensesvingen 6.