Frokostmøte om samkjøp 5.2.2016

Tall fra SAS Innkjøpsanalyse viser at kommunens virksomheter kan spare opptil 50 prosent på å bruke samkjøpsavtale ved innkjøp av varer og tjenester.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

– Vi kjørte nylig analyse av tre produktområder; kontorrekvisita, mat og drikke, renholdsprodukter og gulvmatter. Konklusjonen er tydelig: Vi har for lav avtalelojalitet, noe som betyr at kommunens penger praktisk talt hives ut av vinduet, sier avdelingssjef Kjetil Østgård i Anskaffelser og samkjøp.

Ineffektive innkjøp
– Hvilke summer dreier det seg om?

– Dette er bare stikkprøver, så vi kan ikke redegjøre for totalsummer på samkjøpsområdet. Men for å ta renholdsprodukter som et eksempel, er lojalitetsavviket på 5 720 000 kroner i løpet av to år. Det er et lederansvar å sørge for at kommunens avtaler overholdes, sier Østgård.

Få høre siste nytt
Frokostmøtet arrangeres i UDEs konferansesenter i Strømsveien 102. I tillegg til innkjøpsanalysen, får vi høre om nye samkjøpsavtaler under planlegging. Noen av leverandørene presenterer sin e-handelsløsning og portefølje, og vi får en innføring i bruk av e-faktura.

– Frokostmøtet er primært for innkjøpere og bestillere, men også ledere er velkomne. Vi tror mange har spørsmål om hvordan samkjøpsavtalene fungerer og hvor viktige de faktisk er for kommunens økonomi. I tillegg er de et avgjørende verktøy med hensyn til kvalitet, fakturakontroll, leverandøroppfølging og markedsutvikling, sier Østgård.

Meld deg på her.