Enklere utlogging på tynnklient

Nå slipper du å klikke rundt for å lukke AKS-sesjonen etter bruk. Dobbeltklikk på gullnøkkelen, så kan du gå i fra.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

Mange brukere av tynnklient har tidligere ergret seg over at rutinen for å låse AKS-sesjonen, altså innloggingen som lar deg bruke internett, Office, GAT og andre fagsystemer, krever så mye klikk og knot. UKEs Servicesenter tok derfor grep, og installerte en aldri så liten «app» for utlogging.

– Knappen ligger på skrivebordet til alle brukere av nye AKS, altså den som har påloggingsbilde med blå himmel og skyer. Bruk denne når du er ferdig med det du skal gjøre, så slipper du plunder med at du låser tynnklienten i stedet for egen AKS-sesjon, sier Cecilie Trædal Flem i UKEs Servicesenter.

Mange AKS-brukere
Faktisk er det ikke bare tynnklientbrukere som logger seg på AKS. Sykepleiere, brannmenn, lærere og andre som fra tid til annen deler tastatur med kolleger, logger seg på fellesområdet via virtuelt skrivebord, enten de har PC eller ikke. Til sammen er det 11 500 tynnklienter på Oslofelles.

– Vi håper den nye rutinen fungerer slik som folk ønsker. Har man problemer, enten med AKS eller den nye knappen, er det bare å ta kontakt med 1.linje hovedkontakt, sier Flem.

Se også:
Lanserer Oslofelles-portalen (19.8.2016)