Klar for ny medarbeiderundersøkelse

Fra og med 2016 innfører Oslo kommune den nye KS-undersøkelsen «10-faktor». – Vi er svært tilfredse med å kunne tilby en forskningsbasert undersøkelse, sier Bjørg Leganger og Per Steinar Aasebø.

Lederskap. Medarbeiderskap. Utviklingsorientering. Det er de tre begrepene som går igjen når Bjørg Leganger og seksjonsleder Per Steinar Aasebø i Byrådsavdeling for finans snakker om kommunens nye medarbeiderundersøkelse. Den måler 10 faktorer som er sentrale for å oppnå gode resultater

– Vi er fornøyde med at byrådet har gitt signal om at det skal satses på lederskap og medarbeiderskap i kommunen, sier Aasebø.

aasbo_leganger_605

Faktorer for utvikling
– Fordelene med den nye undersøkelsen er først og fremst at den er utformet spesielt for norske kommuner, og her har Oslo kommune spilt en aktiv rolle. Utviklerne har basert seg på norsk og internasjonal forskning om hvilke innsatsfaktorer som oppnår gode resultater. Den er utviklingsorientert og ikke minst avgrenset, sier Leganger.

– Vi har opplevd et «sug» fra virksomhetene etter å ta 10-faktor i bruk, sier Aasebø.

Mye å bli kjent med
UKE vil følge opp implementeringen av den nye undersøkelsen med en kompetansepakke som blant annet inneholder lederinnføring, kurs for HR-funksjonen, vernetjenesten, tillitsvalgte og ledere, og innføringskurs for den enkelte virksomhet.

– For øvrig anbefaler vi alle som er interesserte å sjekke KS-nettsidene 10-faktor. Her kan dere lese om undersøkelsen, de ti faktorene, bakgrunn og forskning, sier Leganger.

Se også:
•   Kort innføring i 10-faktor – for virksomhetens ledergruppe
•   Virksomhetstilpasset innføring i 10-faktor