Elleville økopriser

Fra 15. mars til 15. juni gir kommunens matleverandørprisavslag på en rekke økologiske matvarer. – Virksomheten med størst økologiøkning fra i fjor vinner heder og ære, lokker Tale Nergård Rønne og Mariann Karlstad i UKE.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

Byrådserklæringen fastslår at Oslo kommunes virksomheter skal øke innkjøpsandelen økologisk mat til minst 50 prosent innen 2020. Noen tjenestesteder (og enkelte virksomheter) er på god vei for å nå målet. Hos andre er det mindre økologi å spore.


MARKENS GRØDE. Selv økologiske karbohydrater er på tilbud i vår, se fullstendig oversikt i denne brosjyren, eller logg på nettbutikk.

Tilbudspriser
Nå gjør Konserninnkjøp og matvareleverandøren Servicegrossistene et stunt for å aktivisere de grønne fingrene våre: Opptil 30 prosent prisavslag på økologiske volumprodukter i nettbutikken i perioden 15. mars til 15. juni.

– Som med flere andre politiske målsetninger, må byrådets økologisatsing leveres av den enkelte innkjøper og medarbeider og leder i kommunens virksomheter. Men vi vil gjerne hjelpe til, og håper denne tilbudskampanjen gjør at flere får øynene opp for økologiproduktene i matvareavtalen, sier innkjøpsrådgiver Tale Nergård Rønne i Konserninnkjøp.

Avtale på flere matvaretyper
Hun er blant flere som jobber med en utvidelse av dagens matvareavtale, der både frukt og grønt, ferskvarer og flytende meieriprodukter med økologiprofil står på programmet. Samtidig er en ny kaffeavtale på vei, der økologi så vel som rettferdig handel preger utvalget.

Kjøp grønt
På alle felter avstemmes kostnad, utviklingspotensial, kvalitet, transportbehov og markedsutvikling mot kommunens målsetning om å øke andelen av sunn, bærekraftig, etisk forsvarlig og fersk kost.

– Vi skal ikke tvinge folk til å velge produkter med økologisk eller annen profil. Men vi skal tilrettelegge for at flere kan gjøre innkjøp i tråd med kommunens grønne profil. Så oppfordringen går ut til alle: Velg økologisk og ”rettferdig” der dette er et alternativ. Dermed kan vi bidra til å senke prisene og øke utvalget på denne typen produkter, sier fagkonsulent for bærekraftig forbruk, Mariann Karlstad.

Se også:
Øko-jegerne (18.2.2016)
Mer grønt i vente (11.1.2016)