Driftsavtalen er inngått

I sterk konkurranse vant Sopra Steria kontrakten som ny driftsleverandør av felles IT-plattform for Oslo kommune.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

Oslo kommune har sterke ambisjoner når det kommer til digitalisering og utvikling av nye tjenester. Samtidig bruker kommunen over 80 prosent av sitt totale IT-budsjett på 1,3 milliarder kroner til drift og vedlikehold.

Ny avtale skal bidra til effektivisering og transformasjon av driftsområdet. Avtalen er starten på en ny modell for sourcing og IT-drift og skal bidra til at vi frigjør ressurser fra drift og vedlikehold til å drive med utvikling av gode og relevante tjenester for Oslo kommunes innbyggere og ansatte.

– Vi skal ikke lenger eie egen driftsinfrastruktur. Dermed kan vi i større grad konsentrere oss om tjenesteutvikling og leveranser. Ved å gjøre hverdagen lettere for kommunens 53 000 ansatte, frigjør vi tid som kan brukes på innbyggerne, sier Marit Forseth, direktør for Utviklings- og kompetanseetaten.

Endringer fra dag én
Og enklere hverdag for oss i kommunen, hva betyr det? I første omgang ved USS-åpningstid til 20, forbedret tjenesteovervåkning og pakkeløsning for selvbetjent filoppretting i Outlook og Windows Utforsker.

– Vi har etablert et prosjekt med ansvar for å støtte kommunens transformasjon fra eksisterende drift til morgendagens. Brukerne av systemene skal merke minst mulig til dette arbeidet, med unntak av nye tjenester og selvbetjening, sier prosjektleder Maria Therese Sanna.


LAGBILDE. Prosjektleder Maria Therese Sanna i UKE; Jane Leon fra underleverandør Datametrix, administrerende direktør i Sopra Steria, Kjell Rusti; UKE-etatsdirektør Marit Forseth; prosjektdeltaker Andre Joachim Frank i Konserninnkjøp og kundeansvarlig Stina Birkeland i Sopra Steria smiler til kameraet.

I tillegg er det opprettet et eget transformasjonsråd, bestående av deltakere fra kommunen og Sopra Steria. Transformasjonsrådet skal bistå UKE i omstillingsprosessen med å flytte fokus fra drift og produksjon til virksomhetenes forretningsbehov. Behov for endring og utvikling av tjenesteporteføljen gjennom avtaleperioden vurderes kontinuerlig.

Avtale i utvikling
Flyttingen av IT-driften fra kommunens egen plattform over til Sopra Steria vil starte allerede våren 2018, og pågå frem til 2020. Når en moderne, standardisert og fleksibel driftsplattform er tilgjengelig fra i vår, vil det bli mulig å etablere nye tjenester langt raskere enn tidligere.

– Forholdene vil også legges bedre til rette for å utveksle data og funksjonalitet på tvers av sektorer i kommunen, som kan gi tjenester som dekker større deler av innbyggernes dagligliv og livsløp, sier Forseth.

Se også:
Forhandlingens time er kommet (5.9.2017)
Rapport fra dNA-tilbudskonferansen (8.3.2017)
En mer relevant driftsmodell (13.2.2017)
dNA – det begynner å ligne et liv (28.11.2016)
Heftig markedsmøte om IKT-drift (15.9.2016)

En tanke om “Driftsavtalen er inngått

  1. Maria Victoria Benavides

    Gratulerer med dette proyekt er Veldig Glad med dette Fint for alle sammen og selvfolgelig Norge

Det er stengt for kommentarer.