– Dette kan man ikke droppe

uke-dagene_collage_568x570

Dag to av UKE-dagene var preget av Brukermøte HR og økonomi. Men deltakerne fikk også høre om EROK, obs-listen, selvbetjeningsmodulene i HR-systemet og samkjøpsavtalen for kontormateriell.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

UKE-dagene er som en maurtue. Mange travle føtter, mellom stands, til og fra innledninger, innom kaffebaren for å hente litt karbohydrater å holde seg gående enda noen timer; tilbake på workshops, foredrag, læringsseanser og informasjonsmøter.

uke-dagene_tiril_611
IKKE STRESS. Ikke alle haster rundt på UKE-dagene. Her er Ragni Enerhaug (med Tiril på fanget). Hun var innom for å brukerteste kommunens nye barnehagesider. Bak Anne T. Svensson fra Løftet.

Viktig for regnskapsavslutningen
Morten Hagelid fra Gravferdsetaten er blant UKE-dagenes trofaste gjester. Han deltar på Brukermøte HR og økonomi regelmessig, og skygger slett ikke banen når det sammenfaller med UKE-dagene.

– Nei, dette kan man ikke droppe. På UKE-dagene får vi vite hvilke endringer og nyheter som ligger i rundskrivet om regnskapsavslutningen. Det blir som en tradisjon å komme hit. I år var det blant annet viktig informasjon om den nye anleggsmodulen i økonomisystemet, og sånt er greit å få med seg ved personlig oppmøte, sier han.

Ewa Solhaug fra Undervisningsbygg er også opptatt av å få høre om rundskrivsjusteringer i «levende live».

– UKE er gode på arrangementer som dette. Det er profesjonelt gjennomført, temaene er relevante og vi fagpersoner får anledning til å være i forkant av eventuelle endringer. I tillegg er det fint med et forum der man treffer kolleger fra hele kommunen, og får anledning til å gjennomgå nyhetene med folk man kjenner, sier Solhaug.

uke-dagene_solhaug_597
UTSTYRET I ORDEN. Økonomidirektør Ewa Solhaug i Undervisningsbygg stiller med program og rettferdig kaffe.

– Kunne vært spissere
Dag Arne Sætre fra Kemnerkontoret har lignende tilbakemeldinger. Jobber man innen økonomi og regnskap, er det godt å få viktig informasjon i fellesskap, tydeligvis.

– Jeg er innom UKE jevnlig, kanskje annenhver måned, for å holde meg oppdatert og diskutere faglige problemstillinger. UKE-dagene er et godt arrangement. Det hadde vært spennende å se hvordan det hadde fungert med enda spissere fagprofil. Altså mer oppstykkede sesjoner. For øvrig er det velregissert og godt planlagt, sier Sætre.

Lærte seg rekvisitabestilling
Linn Kvalvik og Andrea Nguyen Ringstad fra Renovasjonsetaten har deltatt på informasjonsmøte om den nye samkjøpsavtalen for kontor- og datarekvisita, kopipapir og skolemateriell. De er debutanter på UKE-dagene, og fastslår at de har fått svar på mange spørsmål.

– Det var interessant å høre om prosessen bak et leverandørvalg, jeg synes også det var spennende å høre om nye samkjøpsavtaler som er under vurdering. Så jeg har et veldig positivt inntrykk, og kommer tilbake i morgen for å høre om kvalitetssikring av ansettelser, sier Kvalvik.

– Min motivasjon var rett og slett at jeg ville lære mer om hvordan man bestiller. Hva som skiller den nye avtalen fra den gamle, alt det praktiske rundt pris og kvalitet. Jeg synes det var positivt å bli litt mer kjent med etaten, det senker terskelen for å ta kontakt ved neste korsvei, sier Ringstad.

uke-dagene_brink_723
KURSPLUKK. Siv Brink i Velferdsetaten har deltatt på kurs i bruk av ressursforvaltningsmodulen i HR-systemet. – Det var bra, så jeg plukker med meg litt ekstra, sier hun.

Se også:
Vil gjøre mer for flere (30.11.2015)