Brannmennene byttet plattform

PC-ene har den samme funksjonaliteten, programmene er like trauste som før, men brannsjef Jon Myroldhaug er likevel ikke i tvil om at det var riktig å flytte BRE inn på Oslofelles.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

En brannstasjon er ikke som en vanlig arbeidsstasjon. Jobber man i Brann- og redningsetaten (BRE), kan en formiddags innlogging i Compilo, Vision, Agresso, GAT eller AKS bli avbrutt på andre måter enn vi sivilister er vant til.

Lider ikke av musesyke
Ikke bare møte-pling i Outlook, bursdagskake på minikjøkkenet eller innkommende anrop fra besværlige innbyggere, men – vel, brann.

– Vi rykker ut hele tiden, i gjennomsnitt 1,5 oppdrag i timen, dersom du regner hele byen. Brannkonstablene våre er fordelt over sju stasjoner, i tillegg til havnebrannstasjon på Vippetangen og kurs- og kompetansesenteret på Lahaugmoen. IKT er avgjørende for virksomheten, og den spesielle arbeidssituasjonen stiller egne krav til sikkerhet, sier brannsjef Jon Myroldhaug.

bre_myroldhaug_844
VERNER VERDIER. Kundeansvarlig Eystein Simonsen; personalsjef i BRE, Einar Bakkevig; prosjektleder Kjetil Moberg og brannsjef Jon Myroldhaug står sammen for å beskytte og utvikle Brann- og redningsetatens data. 

Økt stabilitet
Når alarmen går, er det vekk fra tastaturet, uansett hva man holder på med. Frem til 2016 kjørte BRE på sin egen IKT-driftsplattform. Tilliten til Oslofelles har vært lavmål, men etter oppgraderingen til 2.0 i fjor har plattformen levert stabilitet og sikkerhet som det sømmer seg en brann- og redningsmedarbeider.

– IKT er ikke vår kjernevirksomhet, så det er i utgangspunktet ingen grunn til at vi skal holde oss med vårt eget driftsmiljø. Nå som den sentrale plattformen viser gode takter, burde egentlig alle virksomheter samles der, sier Myroldhaug.

Ikke PC-eksperter
Over 50 brannkonstabler, 16 brannbiler og én brannbåt er til en hver tid på vakt i Oslo, klar til å rykke ut for å redde liv og verdier. Hverdagen består, når det ikke er utrykning, av skiftarbeid, øvelser og venting.

– Derfor må rutinene rundt bruk av PC-er og programmer være så enkle som mulig. Vi vil gå over til tynnklienter for å lette hverdagen til de som deler maskin. Vi hadde satt pris på en mer fullstendig opplæring i alle funksjoner, gjerne på forsiden av intranettet. Det burde være neste utvikling av Oslofelles, sier Myroldhaug.

Se også:
Lysere driftstider i møte (30.6.2015)
OF1.0 inn for landing (19.6.2015)