Attraktiv og fremtidsrettet

Tema for HR-forum 15. november er «Oslo kommune som en attraktiv og fremtidsrettet arbeidsgiver». – Vi merker en dreining mot å snakke åpent om kommunens omdømme, sier Kari Hove og Snezana Rabasovic.

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

Påmelding HR-forum 15.11: Oslo kommune som en attraktiv og fremtidsrettet arbeidsgiver

Byrådslederen benyttet taletid til temaet på etatssjefssamlingen for to uker siden. Og finansbyråden delte gledesstrålende da nettavisen Vårt Oslo omtalte rekrutteringsselskapet Academic Works årlige undersøkelse om landets mest attraktive arbeidsgivere blant unge, høyt utdannede mennesker.


FREMST PÅ eSIGNERING. – NRK og Helse Vest har allerede innført eSignering ved ansettelser, men i Kommune-Norge er vi blant fortroppen, sier Kari Hove og Snezana Rabasovic i UKE Tjenesteutvikling.

Bygg enda attraktivere
Undersøkelsen rangerer Norges mest attraktive arbeidsplasser basert på tre parametere: Arbeidsgiverens rykte i markedet, arbeidsgiverens opplevde fremgang og om respondentene ønsker å jobbe hos arbeidsgiveren eller ikke. Oslo kommune havner på 47. plass i årets undersøkelse.

– Dette er en milepæl for kommunens omdømmearbeid, og en nyhet som passer perfekt inn i programmet vårt for HR-forum på torsdag. Hensikten er å gi deltakerne en verktøykasse for å bygge en mer attraktiv arbeidsplass nedenfra og opp, sier Kari Hove, seksjonsleder i UKE Tjenesteutvikling.

Eksterne og interne bidrag
Joar Sæterdal Vik ved Byrådslederens kontor innleder med en presentasjon over dagens tema. Deretter får vi en faglig presentasjon fra ved Hans Petter Stub i kommunikasjonsselskapet Whydentify: «Hvordan tiltrekke seg de beste hodene», og leverandør Webcruiter presenterer ny versjon av HR-systemets rekrutteringsmodul.

– Vi har også relevante innslag fra egne rekker, slik som «Profesjonelle rekrutteringsprosesser som driver for arbeidsgiveromdømme» ved Knut Håland i UKE Virksomhetsdialog, «Jobb i Oslo kommune – nye internettsider for jobbsøkere» ved kollegaer Marte Høgenhaug, Stine Jensen Rørvik og Anne Tiril Svensson, sier Hove.

Arbeidskontrakt uten blekk
– Selv skal jeg presentere en relativt attraktiv og fremtidsrettet nyvinning, nemlig eSignering ved ansettelse, sier Snezana Rabasovic i UKE Tjenesteutvikling.

Oslo kommune er blant de første i landet som implementerer denne åpenbare digitaliseringsgevinsten, hvor kandidater trekker frem BankID eller MinID i stedet for å måtte skrive ut og postlegge fysiske celluloseflak for en erklæring som gjøres digitalt i så mange andre situasjoner.

– Funksjonen testes av en tverrfaglig gruppe nå i høst, og vil være tilgjengelig for hele organisasjonen på nyåret, sier Rabasovic

Målgruppa for samlingen er HR-direktører, personalsjefer og ansatte i virksomhetenes HR-funksjoner.