Året rundt på to hjul

8. desember er det bestillingsfrist for Oslosykkelen™ dersom du skal være garantert levering til våren 2018. Noen sykler imidlertid året rundt, og disse ble hyllet da kommunen deltok på Zeros klimakonferanse.

(Se nederst i saken for alle tidsfrister).

Av Svein Jørgen Kjenner Johansen

Youngstorget sto smått på hodet da miljøorganisasjonen Zero arrangerte sin klimakonferanse tidligere i vinter. 120 innledere fra hele verden og 1300 påmeldte deltakere bidro til fyldig mediedekning og tilfredse arrangører.

På to hjul med fiffen
Og utstyrt midt blant biofyrte, elektriske, kombinasjonsdrevne og allehånde fremtidsrettede persontransportmidler sto Oslo kommune sammen med klimapartnere i Difi, Miljødirektoratet, Skedsmo og Bærum kommune.

– Zero var veldig ivrige på å få oss med, som en slags lavterskelrepresentant for det grønne skiftet. Gjennom kommunens satsing på syklisme, og særlig Oslosykkelen™, viser vi at man ikke trenger å være Elon Musk for å bidra til nullutslipp. Vi fikk veldig god respons på standen vår, forteller Mariann Karlstad i Konserninnkjøp.


BORN TO BE WILD. Anne Kristine Feltmann fra Bærum kommune, Mariann Karlstad i Konserninnkjøp, Petter Christiansen og Øyvind Wahl i Skedsmo kommune, pluss Victoria Stokke fra Difi bidro til å male Zerokonferansen tohjulet.

Tilskudd fra direktoratet
Det var særlig representanter fra andre kommuner som var interessert i informasjon om hvordan de tre kommunene har skikket seg for å stimulere til elsykling blant innbyggere og medarbeidere. Utstillerne havnet i trespann som resultat av støttesøknaden til Miljødirektoratet om elsykkelkjøp i fjor høst.

– Vi endte med å bruke bistandsmidlene til å sponse 50 prosent av kostnaden for de første virksomhetene som bestilte på avtalen, noe som ga samkjøpsavtalen en flyvende start, sier Karlstad.

Piggene ute
Sykkelleverandør Evo forteller at om lag 70 prosent av virksomhetene som til nå har bestilt elsykler også har ønsket piggdekk. Både bydelene Østensjø, Nordstrand, St. Hanshaugen, Sagene, Bjerke, Nordre Aker, Alna, Frogner, Gamle Oslo og Grünerløkka, så vel som Renovasjonsetaten, Oslo havn, Velferdsetaten, Sykehjemsetaten, Boligbygg og Rådhusets forvaltningstjeneste kjører «piggsko» og helårsdrift.

– Selv har vi nå bestilt dekkskift, slik at vi kan få utnyttet mesteparten av vintersesongen også. Elsykler er jo bare et genialt fremkomstmiddel for kommunikasjon til og fra møter på Helsfyr og i sentrum, så de fikk kjørt seg relativt godt før vinterføret meldte seg, sier Karlstad.

Bestillingsfrister Oslosykkelen 2018

  • 8. desember, levering uke 14. (primo april 2018)
  • 1. februar, levering uke 21. (ultimo mai 2018)
  • 15. april, levering uke 33. (primo august 2018)
  • 1. juli, levering uke 40. (primo oktober 2018)

Se også:

Se bestillingsinformasjon og tekniske spesifikasjoner på intranett.